Familjefiske

Familjefiske

Det kan vara så enkelt att du vill ta med dig hela familjen på en gemensam semester och ägna en del av tiden åt att fiska.  Samtidigt finns det kanske familjemedlemmar som inte är intresserade av sportfiske och behöver en annan sysselsättning. Eller så kanske du vill visa din nya  partner din hobby men inser att en hardcore-fisketur ut i ingenmansland i tre veckor är att ta i. Hur som helst så har vi många bra aktiviteter att erbjuda i Ammarnäs.

Här är det jag och inte du som fiskar!

Ammarnäs är en bra utgångspunkt för att lyckas med en kombinerad fiske- och familjesemester. När fisket finns helt inpå knuten är det också möjligt för de som fiskar att ge sig ut på dagturer eller till och med kortare fiskepass en förmiddag eller kväll. En dags ridning på Islandshästar passar alla och det finns ett par stall i Ammarnäs som har hästar för alla kunskapsnivåer. Hela familjen kan också ge sig ut på dagturer i Vindelfjällens naturreservat och få en dos av den renaste luften och det renaste vattnet i kombination med en naturupplevelse utöver det vanliga.

Titta på sevärdheterna, besök en ateljé med samekonst eller någon av våra andra konstnärsboningar. Utmana familjen och se vem som vågar doppa sig först i det tiogradiga vattnet. Vi står för badplatsen vid Vindelåns utlopp. Vandra längs med Tjulån eller längs med stränderna i Stortjulträsk och upplev den underbara naturen. Ta en paus vid någon av rastplatserna, gör upp eld och umgås över en bit god mat och dryck. Det behöver inte alltid vara så komplicerat för att det skall bli lyckat.

Det här var bara lite smakprov på vad du kan göra. Titta på www.ammarnas.nu för ännu fler förslag på aktiviteter, boende, restauranger och allt annat som behöver komma på plats för att göra familjen nöjd.

Vy från vindskyddet vid Storslättsraningen.

Vill du fiska med hela familjen så är det enkelt i Ammarnäs. Många bra öring- och harrvatten finns på några minuters köravstånd eller till och med gångavstånd. Flera av guiderna i Ammarnäs har hållit otaliga kurser och vet hur man lär ut och samtidigt har det trevligt. En guide är bra när man vill hålla alla i familjen på gott humör.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *