Hares Ear

Hares Ear – Haröra

En nybunden Hares Ear skall vara ful och buskig för den slits sedan in till att bli den perfekta flugan. #16

Harörat är ett av de mest använda flugmönster som finns. Anledningen är helt enkelt den att det utan tvekan är ett av de bästa mönster som sett dagens ljus. På bilden här ovanför ser vi en torrflugevariant men harörat binds nog idag ännu mer som nymf med ryggsköld och förtyngning.

När man binder denna fluga börjar man med att lägga på bindtråd på krokskaftet och sedan binder man in en liten tofs från harörat. Fäst in en smal, guldfärgad, bit tinsel vid stjäten. Gör en dubbing-loop på tråden och fyll på med stickhår från harens öra (det fungerar precis lika bra med att ta stickhår från andra ställen på harens huvud). Linda på dubbingen, fäst och rensa. Följ sedan efter med den flata tinseln i fyra fem varv, fäst och avsluta flugan med ett litet huvud. Peta ut de stickhår som har fastnat under tinseln och flugan är färdig.

Personligen brukar jag lägga en lite lack på huvudet som förstärkning eftersom flugan håller mycket länge och kan ta många fiskar är det ju synd om bindtråden på huvudet släpper just som flugan fiskar som bäst.

Harörenymf i storlek #14, förtyngd med ryggsköld i flashback. Köpefluga från Fulling Mill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *