Gäddans dag blev en lyckad dag med mycket folk. I år körde vi denna dag ihop med hembydsgårdens dag. Vi serverade gäddfärsbullar som gick åt och alla tyckte dessa var mycket goda. Många frågade efter Claras recept på dessa så här kommer det. Hoppas det smakar !
Till 4 personer
500 g mald gäddfilé
1 ägg
1 tsk maizenastärkelse
2 msk finhackad lök
2 msk hackad dill och persilja el. gräslök
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Smör till stekning
Saften av en halv citron
Marinera gäddfiléerna i citronsaften ca en halvtimme. Mal färsen i köttkvarn, så försvinner alla ben. Blanda samtliga ingredienser, så att det blir en jämn färs. Forma biffar som är 1 cm tjocka. Stek dem på relativt hög värme i smör cirka 1 minut på varje sida. Dra sedan stekpannan från värmen och låt biffarna sakta steka färdigt under lock i cirka 3 minuter.
Servera i bröd med valfria grönsaker till eller med kokt potatis, grönsallad och en majonnässås.