Äntligen

Ja äntligen har säsongen dragit igång. Harren har börjat gå upp i Tjulån och efter dom följer kanadarödingen. Under dagen i går träffade jag en familj från Uppsalatrakten som var nere vid hembygdsgårn och provade lyckan. Dom hade sett en del fisk men dom var inte lätta att lura men dom fick lite tips på hur dom skulle kunna lura dom och var dom kan tänkas att stå. Lite senare på kvällen träffades vi igen och det syntes att det var glada miner. Pojken Alexander hade lyckas kroka en harr på över 40 cm och Ronny Staaf  han hade dragit en kanadick på hela 5,5 kg vid hembygdsgårn. Det blev en bra avslutning på fiskesemestern denna gång Grattis till er båda !!

Ronny Staaf med sin Kanadaröding
Alexander Karlsson fiskar nere vid Hembygdsgårn

Skönt att säsongen dragit igång. Vattenståndet sjunker och vattentempen i Tjulån ligger nu på 6,5 gr. Även Vindelälven sjunker om än lite långsamare men det går neråt och man kan börja komma ut till bra platser. Vattentempen i Vindelälven 7,5 gr.

Som ni kan se på bilden så finns det fortfarande en del snö kvar på fjället men det känns ändå som vi gjort bort det värsta. Vi kommer säkert ha ganska höga flöden en tid framöver men klart fiskbart nu när vattentempen går sakta uppåt. Även upp längs Vindelån har det kommit in rapporter om att fisken börjat röra på sig och att man kan se lite vak.

/Peter

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.