Fin kväll igår

Ovan Järnforsen från den 22 juli

Det var en otroligt fin kväll i går med stora kläckningar av det mesta och harren vakade friskt. Jag åkte runt på lite olika platser igår och träffade våra gäster. Dom flesta hade haft bra kontakt med harr och många hade satt personbästa på harr. I år är det verkligen gott om harr över 50 cm och många ligger en bra bit över kilot. Dom som hade Sjöforsen under lördagen var väldigt nöjda och det kan man förstå med två harrar över två kilo. 2,34 kg & 2,0 kg bilder kommer att skickas till mig. Inte nog med det så blev det också en Ammarnäsöring på 3,4 kg tagen på torrfluga Stort grattis till er !!.

När det gäller harrfisket än så länge i år så kan man bara säga att det verkligen är helt fantastiskt 🙂

Vattenståndet fortsätter sakta neråt och vid Ovan Järnforsen börjar man se stenbanken som går ut. Vi ligger just nu på en ganska normal sommarnivå men dom har lovat regn de närmsta dagarna vilket jag tror vi behöver för att hålla en bra nivå framöver. Lite regn kan också betyda att vi får lite ny fisk i älven vilket kan röra runt lite på dom gamla fiskarna och att dom kan börja hugga någon gång.

Otroligt mycket kläckningar igår

Det var som en matta igår av knott och i mellan kom dagsländor driftande som gjort sitt under dagen, nattsländepuppor i ytskiktet och harren hade inte bråttom att ta för sig.

Det är lätt att stoppa öringspöt en sådan kväll

Harrfiske när det är som bäst och då känns det gott att stoppa undan öringspöt och fiska torrt efter harr.

/Peter

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.