Gästspel

Ammarnäsöring återutsätts

Peter har överlåtit skrivandet till mig då han p.g.a illaluktande fötter blev beordrad av mig att ta en snabbdusch.

Vattenståndet börjar vara i lägsta laget nu och vi är i behov av regn.  Som faktiskt enligt Smhi kommer i helgen och i mitten av nästa vecka, kanske inga jättemängder men tillräckligt för att älven ska stiga och fisk med den. Men trots det har det fångats en hel del fisk under de senaste dygnen både på Ammarnäs och Kraddsele. Bl.a av den idogt cyklande praktikanten som efter många mils trampande ner och upp Fiskecentrum-Harabacken t.o.r. lyckades fånga en blank och fin hona 63 cm ca 3 kg!
Den var “PJ” värd =).
Sedan är även fisk nr 19 märkt, en hona fångad i Fäboforsen 69 cm 3,5 kg Fångstman Magnus Bidner som var här under 2 dagar för att köra den årliga elfiskeundersökningen, han fick på kvällen tid till att fiska med flugspöt en stund.
Magnus meddelar att det ser lovande ut för kommande år.

Elfiske vid Harabacken

Efter att fisk nr 19 blev märkt kommer vi att vänta på lite kyligare vattentemp och priotera fisk från de nedre delarna för nästa märkning. vi har nu som mål att endast märka några få till och sumparna som står ute kommer snart plockas in.
Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt oss med fångandet av fisken och ni kan ju nu följa fiskens rörelser via våra pejlingar, ni finner det under forskningsfliken.
Vi gjorde ett försök att fånga en öring nere vid södra fåran i Gillesnouleforsen Peter och jag, Det blev bara en öring ca 15 cm och en annan art vid namn Gädda men det ser absolut hett ut där och en del 0+ av öring så det bör stå storöring här också, icke idag dock.   Vattentemp. nu 15-16 grader i Vindelälven nedströms Gautsträsk.

Hoppas ni inte blev uttråkad av mitt gästspel här..
Mvh Mattias

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.