Hösten är här

Hösten har kommit

Då är årets Ammarnäsöringsäsong 2012 över. Vi hamnade på 59 st öringar med en skattad medelvikt på 3,3 kg och snittlängd på 67 cm. Vi har haft en del mindre fisk uppe i år och många av dom har varit honor vilket känns bra för framtiden. Sista öringen för i år inom Ammarnäs Fvo togs av Mattias Boström vid holmarna på 60 cm en hona.

Mikael Persson med grann harr tagen vid Tjulån

Om öringfisket varit lite trögt i år med ganska liten uppgång så blev årets harrsäsong en stor succè. Många har fått sätta nya personliga rekord på harr denna sommar. Jag har alldrig hört så många som fått harrar över 50 cm som denna sommar. Några ut av topparna var vid Sjöforsen där det togs harr runt två kilo. Man blir ibland lite osäker kan det verkligen vara så här bra men vid årets dykningar i Tjulån och i Vindelälven kan jag bara konstatera att det är gott om grov harr i våra vatten.

Jag fortsätter att prata om harrfisket denna tid innan vintern kommer då harren kan vara på en mycket gott humör och stiga på torrt på dagen. Har ni möjlighet så missa inte denna tid på harren.

Slutrapporten om projekt Ammarnäsöring 2009-2012 ligger under forskning om forskningsprojektet för den som vill ha lite läsning i höstmörkret.

/Peter

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.