Hösten harrens tid

Guordisnacken i höstklädnad
Guordisnacken i höstklädnad

Hösten är verkligen harrens tid då det blir lite kallare i vattnet och sista möjligheterna till mat ovan ytan. Jag var ner till Guordisbäcken i går och uppe på nacken vakade det fina harrar och även vid Tjulåns nedre regioner har dom varit på gång. Nu gäller det att gå ner på storlek på flugorna och presentera flugan snyggt då har man stor chans att kroka kilos harr.

Det togs en fin Ammarnäsöring under gårdagen vid Sjöforsen på hela 80 cm av Pontus Thorell Johansson stort grattis Pontus ! Idag Torsdag lyckades återigen Daniel Edmarker ta en vid Nedre Harabacken på 72 cm och strax efter krokade han en till men tyvärr den slapp. Vi har sett mycket fisk senaste dagarna som hoppar men dom har inte varit lätta att kroka men nu verkar det vara något på gång. Vi har i år till dagens datum kommit in 75 st godkända Ammarnäsöringar vilket är ett mycket gott resultat och nu hoppas vi på en bra avslutning.

Jag vill också passa på och tacka alla som lämnar in fångstrapport både via nätet eller på fiskecentrum. Det är riktigt roligt att se att vårat fångstrapportsystem funkar mycket bra. Enkelt när man sitter vid älven att gå in på hemsidan via telefon och skicka iväg en fångstrapport med bild då man oftast tar bild med sin telefon. Han som gjort vårat fångstrapportsystem heter Mikael Båth och han skall ha en stor eloge för detta !!!

/Peter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.