Pejling Storvindeln

Pejling i solsken

Det var skönt att komma ut i båt idag när termometern visade 29 gr.
Förutom dom står vid Sjöforsnacken och fisk nr 192 som står ovan övre forsen så befinner sig alla nere på Storvindeln och Nedre Gautsträsk. Vid dagens pejlingar av Storvindeln från båt så kunde vi få en mera exakt position även om vi inte riktigt kunde hitta alla. Det vi kunde se idag är att fiskarna är utsridda över ganska stora områden från övre delarna av Storvindeln ner till Nedre Gautsträsk. Dom var väldigt aktiva och man kunde se att dom valt ganska grunda vikar och grundare ställen i sjön att finna mat på. Man får en helt annan bild på Storvindelns storlek när man sitter i båt och det är ganska logiskt  att dom väljer att gå hit.

Första öringen för säsongen är tagen och den togs vid Kraddsele camping i veckan. Vad jag hört så vägde den runt 3 kilo, har ingen info om det var en blank fisk.

Harrfisket har varit riktigt bra de senaste dagarna både på Ammarnäs och Kraddseles sträckor. Dom har vakat en del men ändå inte så mycket som man skulle tro och det kanske beror på att vattentempen endast ligger på 10 gr. Dom har lovat varmt väder de närmsta dagarna men lite regn skulle bara göra gott in i mellan så vi kan få ha ett bra vattenstånd framöver.

Vi höres /Peter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.