Pejlingar i Vinterdräkt

Hej där!

Har gjort en pejling till i Peters frånvaro, det är rätt så lungt nu med fiskarna. Men en del rör på sig både nedåt och uppåt, de som rört på sig uppåt kan vara tillfälligheter men det får vi se nästa gång. I alla fall har nr. 114 en 3 kilos hane fångad av Kristian Nyström den 5:e aug i Öv. forsen rört sig från att lekt vid Harabacken gått ner till Öv. forsen den 23/10 men nu vid sista pejlingen har den simmat genom hela Kraddselet upp till Kraddseleforsen… antagligen letar den efter en fin övervintringsplats. Samma sak gäller förmodligen fisk nr 182 en hona på 3,5 kg fångad i Fäboforsen som varit vid O. Järnforsen sista 5 pejlingarna har nu gått upp till stryckan nedströms holmarna.

Sedan en nyhet gällande fisk 152 som vi inte haft signal på sedan 22/9 , (vi har misstänkt att den skulle vara i sjön) jag fick in en lite svag signal på ett enda ställe från bilvägen och kunde tolka att den står på andra sidan sjön. Även fisk nr. 164 som vi började tro hade mortalitetsignal (alltså om sändarsignalen är statisk) verkade aktiv enligt signalen. Jag vet att killarna som fångade dessa fiskar Tommi Pulli och Jonas Brickman kommer bli glada, dom har med stort intresse följt hur fiskarna rört sig och varit bekymrade sista tiden vad som hänt fiskarna. Dom vill ju som oss att fiskarna ska leva!

Annars verkar vintern ha kommit för att stanna ca 15 cm snö nu och -6 grader. Men en solig dag kan man ändå få på torrfluga, för ca 3 år sedan den 4 nov var det just en sådan dag med soligt och plusgrader jag tog med mig flugspöet ner till Sjöforsen för att testa om det skulle vara möjligt. Det var det!  Inte som på sommaren men det gick ju.

Obs! Pejldata är nu uppdaterad igen! Kartans uppdatering gör Peter vid senare tillfälle.

Mvh Mattias

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.