Regn

Det har regnat lite lätt hela dan och tagit i nu under kvällen så hittils har det kommit 15 mm men dom har lovat kraftigt regn under natten. Vi behöver en bra påfyllning i älven och blir det som dom lovat med ca 30-40 mm så kan det bli en bra tid framöver när det börjar sjunka undan.

Idag har vi dykt igenom från Sjöforsen ner till Ovan Järnforsen för att inventera öring och harr. Tyvärr var vädret inte optimalt för dykning så sikten var inte 100 % men i alla fall så kunde vi se att det inte var så mycket öring i älven men sikten kan ha en del inverkan och att vi missade en del.

Positivt var att se all grov harr på alla sträckor  men man såg att dom höll sig nere vid botten i stora stim. Även vid gårdagens dykningar av Tjulån så såg det mycket bra ut med stort antal harr på flera sträckor och även där mycket grov harr.

Det togs en grann öring vid Sjöforsen i natt på 5,0 kg återkommer med info om den. Runt Holmarna och stryckan så har det varit bra fiske i år efter öring och igår så togs det en på 73 cm där av Johan Greus (Bild på startsidan).

Kommer mer

/Peter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.