Fina förhållanden

Ovan Järnforsen den 10 aug
Ovan Järnforsen den 10 aug

Vattennivån sjunker men förhållanden är fortsatt mycket goda och det krokas öring varje kväll och natt. Även om det har krokats fisk under dom ljusa timmarna så är det mest under natten det tagits fisk. Det man inte skall glömma är att lägga några tidiga mornar då fisket kan vara riktigt bra då vattnet fått vila lite. Skall man ha chans nu i det lite lägra vattnenståndet så gäller det att låta vattnet vila in i mellan och få fisken att ta position. Tänk på Rotationsfiske vid vattnet !! och gärna byta fiskeplats då och då.

Våran Praktikant denna sommar Ludvig Clarmo har gjort klart sin praktik och han avslutade verkligen på topp. Under natten tog han en Ammarnäsöring på 74 cm vid Nedre Harabacken härlig avslutning. Grattis och tack Ludvig för denna sommar !!

Vi har haft ganska varmt under två nätter och en del kläckningar har kommit i gång. Under gårdagskvällen var harren ganska aktiv och tog för sig på ytan av nattsländor.

Även Tjulån har vaknat och jag har fått in bra rapporter nere från dom nedre sträckorna där harren vakat.

I går hade vi premiär av  Gäddans dag i Nolavan och det blev en riktig succé ! Det kom ca 30 personer och vi lyckades fånga några gäddor. Vi testade notdragning, flugfiske, och vi tog upp ett nät. Jan och klara hade gjort gäddfärsbullar som var mycket uppskattat. Tack alla !!

Det var många som ville ha receptet på Klaras gäddfärsbullar så här är det.

500 g mald gäddfilé (det går även bra med annan fisk)
1 ägg
1 tsk maizena majsstärkelse
2 msk finhackad lök
2 msk hackad dill och persilja
1-11/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 msk smör till stekning

Blanda samtliga ingredienser så att det blir en jämn färs. Forma biffarna och stek dem i relativt hög värme i smör cirka en minut på varje sida. Dra stekpannan från värmen och låt biffarna stekas klart under lock i cirka 3 minuter.

Servera med grönsaker och kokt potatis eller potatismos eller på klassiskt vis i bröd med valfria grönsaker till.

Gäddans dag i nolavan
Gäddans dag i nolavan

/Peter

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.